El passat dijous dia 23 de març, els alumnes de 3r i 4t vam anar d’excursió a Sant Sadurní d’Anoia i vam visitar dos espais ben diferents. D’una banda, vam veure l’Espai Xocolata Simón Coll i, de l’altra, les Caves Vilarnau.

Van ser dues visites en les quals el món dels sentits hi té un gran protagonisme. Sentir l’olor de la xocolata només arribar ja ens va fer venir ganes de tastar-la. I així va ser, després d’un audiovisual molt dinàmic on s’explicava què és el cacau i la xocolata, vam conèixer el procés de fabricació de la xocolata i dels ous de Pasqua. Era el moment de posar en acció els cinc sentits i descobrir diferents gustos i olors de la xocolata. Va ser genial!

A les Caves Vilarnau vam començar amb la visita a les vinyes, després vam anar a les tines i, evidentment, vam entrar a dins la bodega. Ens van explicar que per obtenir el cava calia que el vi fes dues fermentacions i aquestes es fan amb llevat (uns cucs molt petits que es mengen el sucre i es tiren pets i fan bombolles). També ens van explicar que a les vinyes hi ha rosers plantats per donar l’alarma en cas que hi hagi alguna plaga. Finalment, vam fer un taller d’olors i ens van deixar tastar el suc de raïm.

Ja ho veieu, va ser una excursió molt divertida, molt instructiva i sobretot molt sensitiva.

                                                              

Go to top