Els alumnes de cicle superior de l’escola Arrels han pogut apropar-se i assabentar-se del drama que viuen els refugiats mitjançant una xerrada impartida pel Sr. Marc Vidal, reporter que ha pogut viure i fotografiar personalment diferents conflictes bèl·lics.


L’objectiu d’aquesta xerrada ha estat despertar en els alumnes la consciència sobre la situació que viuen moltes persones, sobretot els infants, i adonar-se de la immensa sort que tenen.

Han pogut distingir la diferència entre “refugiat” i “desplaçat”, les causes que ocasionen la guerra, les guerres “visibles” i “invisibles”...

La xerrada ha estat estructurada en tres parts. La primera ha tractat la problemàtica a nivell mundial i les causes del per què la gent marxa de casa seva. La segona part ha estat dedicada principalment als refugiats saharauis i al drama que estan vivint els sirians. Finalment, hi ha hagut un torn de paraules en el qual els alumnes han pogut fer preguntes sobre aspectes exposats o sobre la feina dels reporters.

Ha estat una estona d’emocions intenses compartint les imatges captades pel mateix reporter o companys seus.

Go to top