Un dissabte de cada mes la Llar d'Infants obre les portes a les famílies per oferir un espai i un temps de trobada entre els infants i els seus pares i mares per tractar temes relacionats amb l'educació dels més petits de la casa.

Aquest dissabte ens vam trobar per jugar i divertir-nos amb els jocs de falda i les moixaines de tota la vida que passen de generació a generació.

Les nostres àvies ja ho sabien: balancejar, bressolar, rodolar i acaronar tranquil·litza els infants, els aporta seguretat i a més els diverteix.

Quan realitzem aquests moviments estem estimulant el sistema vestibular que és l'encarregat de l'equilibri i el control postural i ajudem a l'infant a aconseguir un bon domini del seu cos.

Si acompanyem aquests jocs de cantarelles i contacte visual i corporal, a més, estem ajudant al nadó a:

- estimular els nivells d'alerta
- assegurar un bon desenvolupament del llenguatge
- millorar la integració sensorial
- adquirir seguretat personal i emocional

VINCLE, EMOCIÓ, SENSACIÓ són aspectes bàsics per un bon desenvolupament cognitiu dels nens i nenes.

MOVIMENT + EQUILIBRI = SEGURETAT
PROPIOCEPCIÓ

Durant una bona estoneta vam gaudir amb Arri arri tatanet, Anirem a París, Timbo Tambu, Pedra pedreta, Aquest és el pare, Ralet-ralet, Mà morta, Serra serra, Ansa per ansa, i molts més jocs que van omplir els nens i nenes de la Llar de rialles i noves sensacions.

El taller va anar a càrrec de la Marta Coll i la Clara Tordesillas, psicopedagogues de l'escola. Volem agrair també la participació de la Nadine Castillo i de les educadores de la Llar. Moltes gràcies a totes elles per la seva col·laboració.

Go to top