Aquest any, com a novetat a la llar d'infants, es proposa una activitat de descoberta lliure mitjançant la interacció amb materials que s'ofereixen a la taula d'experimentació. Els infants, en les estones de joc, saben que poden anar a explorar i manipular el material que es proposa a la taula d'experimentació.

Els infants estructuren la ment mitjançant la informació que reben de l'experimentació.

Les taules d'experimentació són una activitat en la qual exploren experimentant i manipulant amb diversos materials.

El material i els estris amb què es manipulen, es van variant segons el què s'està treballant a l'aula. A través d'aquests materials el nen/nena pot augmentar i desenvolupar el seu nivell de concentració i d'imaginació.

Els infants creen les seves pròpies hipòtesis fent-se preguntes com: "què és aquest material?, què en puc fer?, per a què serveix?, que passarà si faig...?".

També és una manera d'iniciar-se en la lògica-matemàtica fent diferents combinacions, observacions, classificacions, comparacions, seriacions, agrupacions...

Al mateix temps, desenvolupen el seu llenguatge i s'habituen a treballar amb tranquil·litat, mantenint una actitud de respecte cap els companys i el material.

Go to top